Weryfikacja e-maila i jedno logowanie na osobę
Dlaczego potwierdzasz adres e-mail przy rejestracji, co się dzieje przy logowaniu z nowego miejsca oraz jak rejestrowane są sesje logowania.
Potwierdź swój adres e-mail
Po rejestracji wysyłamy Ci link potwierdzający. Kliknij go, aby aktywować konto. Link działa przez ograniczony czas i tylko raz. Po potwierdzeniu trafisz na stronę Rozliczenia, gdzie możesz rozpocząć płatny 3-dniowy okres próbny lub wybrać plan; zobacz Okres próbny i Plany i limity.
- Nic nie dotarło? Sprawdź folder ze spamem, a następnie naciśnij Wyślij link ponownie na stronie widocznej po rejestracji.
- Link wygasł? Zaloguj się i poproś o nowy.
Jedno logowanie, jedno miejsce
Konto jest przeznaczone dla jednej osoby. Możesz być zalogowany na kilku urządzeniach w tej samej sieci (np. laptop i telefon w domowym Wi-Fi). Gdy konto jest używane z innego połączenia internetowego, sesje na innym połączeniu kończą się i wymagają ponownego logowania.
W praktyce:
- Przełączanie telefonu z Wi-Fi na dane mobilne po prostu przenosi Twoją sesję razem z Tobą.
- Udostępnianie logowania komuś innemu nie działa: nieustannie wylogowujecie się nawzajem.
Historia logowań
Dla Twojego bezpieczeństwa każda rejestracja, logowanie, nieudane logowanie i potwierdzenie e-mail są rejestrowane wraz z adresem IP i przeglądarką. Obsługa techniczna używa tych danych, aby pomóc Ci w przypadku nadużycia konta. Zmień hasło w sekcji Konto → Bezpieczeństwo; to również zakończy Twoje inne sesje.